Catalan tradities je moet kennen 馃嚦馃嚤

Catalan tradities

Catalan tradities je moet kennen 馃嚦馃嚤

Catalan tradities zijn een van de rijkste en cultureel mooiste. Een plaats die jou in staat stelt om meerdere geografische contrasten en historische tradities te ontdekken.

Cataloni毛 tradities, een taste van Catalan cultuur

Naast het feit dat ze geografisch tot Spanje behoren, hebben de Catalanen een sterk gevoel van identiteit. Je kunt dit voelen als je door de straten van Gracia loopt, omringd door rode en gele Catalaanse vlaggen of als je de enorme commotie rondom de nationale feestdag meemaakt.

In ons artikel laten wij je kort kennismaken met enkele van de bekendste Cataloni毛 tradities, die werkelijk opmerkelijk zijn.

Sant Jordi, fiesta tradicional de Catalu帽a

Sant Jordi is ongetwijfeld een belangrijke datum waarop we een van de meest opmerkelijke Catalan tradities kunnen beleven. Alleen in Cataloni毛, op deze dag vinden we overal in de stad boeken en rozen als eerbetoon aan de beschermheilige van Cataloni毛. Dit zijn de twee belangrijkste elementen van dit feest, dat bestaat uit een combinatie van cultuur en liefde.

Sant Jordi

Achter dit feest gaat een liefdesverhaal schuil, waarin de machtige Jordi een prinses redde van een verschrikkelijke draak die iedereen bang maakte. Nadat hij de draak had neergestoken, kwam uit het bloed van het angstaanjagende dier een rozenstruik tevoorschijn. Hierdoor kon Jordi een roos pakken en aan de prinses geven. Sinds die dag kun je elke 23e april de straten vol boeken en rozen vinden, evenals gebouwen met bloemendecoraties.

Ti贸 de Nadal, bekend als Caga Ti贸 – Kerstmis

In Barcelona en de Spaanse provincie Cataloni毛 is er rond kerst, een populaire traditie die “Ti贸 de Nadal” of “Caga tio” wordt genoemd. In deze context betekent het woord “ti贸” in de Catalaanse taal boomstam. 鈥淐aga Ti贸鈥 betekent ” Kak stam “.

Het is een kersttraditie waarbij kinderen op de stam van een boom slaan, terwijl ze een kerstliedje zingen waarbij de tekst de stam uitnodigt om kerstcadeautjes uit te 鈥渒akken鈥.

Caga Tio Nadal

Cal莽otada, gastronomisch feest van Cataloni毛

Cal莽otada wordt gevierd als een gezamenlijke maaltijd waarbij iedereen cal莽ots eet. Familie en vrienden komen samen om deze beroemde jonge uienscheuten te grillen en pan con tomate te eten. Dit is een van de populairste producten in Cataloni毛.

La Cal莽otada de Valls vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van januari. Het bijzondere aan dit evenement is het sociale gevoel deel uit te maken van een gemeenschap, waar familie en vrienden samenkomen om tijdens het eten een gezellig moment te delen.

Castellers

De Castellers zijn de oudste traditie in Cataloni毛. Het is de bekendste wedstrijd voor menselijke torens. De regio Tarragona heeft dit evenement meer dan 200 jaar geleden in het leven geroepen. De eerste ooit gedocumenteerde casteller dateert uit het jaar 1801, gebouwd in de stad Valls tijdens de religieuze festiviteiten van de Virgen de la Candela. Sindsdien heeft de traditie wat populariteit betreft zijn ups en downs gekend.

In de jaren negentig nam de populariteit toe dankzij de steun van de media. Tegenwoordig zijn er, vooral in de zomer, op verschillende plaatsen in Cataloni毛 wedstrijden op de televisie te zien, die deze zeer populaire traditie belichten.

Festas de Gracia, authentieke traditie van Catalu帽a

Om onze lijst af te sluiten, richten we ons op het Festa Major de Gr脿cia, een authentiek Catalaans festival dat wordt erkend als een van de meest levendige en indrukwekkende. Het vindt specifiek plaats in de wijk Gracia, gelegen in het hart van Barcelona. Dit feest vindt plaats over een periode van 7 tot 10 dagen.

Wat dit evenement uniek maakt zijn de spectaculaire versieringen die men in de buurt kan aantreffen. De meeste hiervan zijn gemaakt en georganiseerd door de bewoners van elke straat, evenals een grote verscheidenheid aan concerten en dansen.

 

Street of Gracia

Je kunt ook de beroemde vuurwedstrijden (correfocs) bijwonen, een optocht waarbij de deelnemers verkleed als duivels dragen terwijl ze springen en dansen omringd door vuurwerk.

Dit zijn slechts een paar idee毛n die verband houden met de belangrijkste Catalan tradities. Een korte lijst naast vele andere die het unieke karakter, de geschiedenis en de enorme culturele waarde laten zien die je kunt vinden bij een bezoek aan de regio.

Boek nu onze wandeltour door Barcelona, bezoek, verken en ontdek nog meer!

Leave a Reply